1. Mihin Yotuel Classic- ja Pharma- hammastahnojen hampaiden valkaisu perustuu?

Tahnojen valkaisevana aineena on papaijasta saatava papaiinientsyymi, joka poistaa vuosien saatossa syömis-, juomis- ja muiden elintapojemme myötä kertyneet värjäymät ja tummentumat. Papaiinientsyymin teho perustuu sen kykyyn pilkkoa valkuaisaineita. Nämä ruoasta hampaiden pinnoille kertyvät proteiiniverkostot toimivat värjäytymien tarttumapintoina. Kun papaiinin avulla puhdistetaan hampaiden pinnalta proteiiniverkostot ja niihin tarttuneet värjäytymät, muuttuu hammas takaisin luonnollisen valkoiseksi. Samat proteiiniverkostot toimivat kiinnittymispintoina myös plakille ja hammaskivelle, joten Classic- ja Pharma-tahnoja käyttämällä saadaan myös niiden esiintyminen vähenemään.
Classic- ja Pharma-tahnat poistavat värjäymät sekä tummentumat myös paikoista ja pinnoitteista.

2. Mihin All-In-One-hammastahnojen hampaiden valkaisu perustuu?

All-In-One-hammastahnassa valkaisevana aineena on 0,3% karbamidiperoksidi. Karbamidiperoksidi valkaisee hampaita kemiallisesti avaten hammasluun alfa-2 sidoksia ja saaden tällä tavalla näyttämään hampaat valkoisemmilta. Karbamidiperoksidi poistaa hampaan ulkoiset värjäymät, mutta vaikuttaa myös hammasluun väriin. All-In-One-hammastahna valkaisee vain orgaanista hammasta, se ei vaikuta paikkamateriaalin tai pinnoitteen väriin.

3. Voiko Yotuel-hammastahnoja käyttää jatkuvasti?

Kyllä voi. Yotuel-hammastahnojen teho ei perustu hankaukseen vaan papaiinientsyymiin tai karbamidiperoksidiin.
Classic- ja Pharma-hammastahnojen hankausarvot ovat hyvin matalat, joten ne eivät vaurioita kiillettä jatkuvassakaan käytössä. Classic-tahnan hankausarvo on 40 ja Pharman 36. (*Free university of Brussels (Belgium) Missoury Analytical Laboratories (USA)
Yotuel All-In-One SnowMint ja WinterGreen-hammastahnat ovat ensimmäisiä valkaisevia hammastahnoja, jotka todistetusti vahvistavat hammaskiillettä. (* Effects of carbamide peroxide containing bleaching agents on the morphology and subsurface hardness of enamel. Journal of Clinical Pediatric Dentistry (Ma, USA 2001)
(Sisältää kaliumfluoridia, ksylitolia, kalsiumfosfaattia, jotka remineralisoivat hammaskiillettä sekä ehkäisevät kariesta.) All-In-One-tahnojen hankausarvo on 82.
Yotuel-hammastahnat sisältävät riittävästi fluoria (1450-1470ppm) ja ksylitolia (10-11 %) karieksen ehkäisyyn, joten myös tämän vuoksi ne soveltuvat jatkuvaan käyttöön.
Hammastahnaa pidetään kiilteelle turvallisena, kun hankausarvo on alle 100.

4. Paljonko Yotuel-tahnat sisältävät fluoria ja ksylitolia?

Yotuel Classic- ja Pharma-tahnojen fluori on natriumfluoridia, joka on tehokas fluoriyhdistelmä karieksen ehkäisyssä. Tahna sisältää 0,32 % natriumfluoridia joka vastaa 1450ppm puhdasta fluoria. Ksylitolia näissä tahnoissa on 10 %. Fluorimääränsä ansiosta Classic- ja Pharma-tahnat sopivat yli 7-vuotiaiden käyttöön.
Yotuel All-In-One-hammastahnat sisältävät kaliumfluoridia 0,45%, vastaten 1470ppm puhdasta fluoria. Tahnan fluorimuodoksi on valittu kaliumfluoridi, koska se on hyvä fluorimuoto vihlonnan ehkäisyssä ja hoidossa. Tahnan ksylitoli pitoisuus on 11%.

5. Miten Classic- ja Pharma -tahnat erovat toisistaan?

Molemmissa tahnoissa on sama tahnapohja ja niiden valkaiseva/tummentumia poistava teho on yhtä hyvä. Ero löytyy mausta. Sinisessä pakkauksessa oleva Yotuel Classic-tahna maistuu piparmintulle ja kultaisessa pakkauksessa olevan Yotuel Pharma -tahnan makuna on mieto lakritsa. Lisäksi Yotuel Pharma -tahnaan on lisätty B5- vitamiinia eli pantenolia hoitamaan ikeniä ja limakalvoja. Siksi se on hyvä valinta herkkälimakalvoisille.
Yotuel Pharma- ja Classic-purukumeissa on sama maku- ja vitamiiniero.

6. Miten All-In-One SnowMint- ja WinterGreen-tahnat eroavat toisistaan?

Molempien valkaiseva teho on yhtä hyvä. Ero löytyy mausta ja tahnapohjasta. Valkoisessa pakkauksessa oleva SnowMint-tahna maistuu raikkaalta mintulta ja mustassa pakkauksessa olevan WinterGreen-tahnan makuna on erittäin mieto mintun maku. WinterGreen-tahnan tahnapohja on pehmeämpi, geelimäinen. SnowMint on taas koostumukseltaan perinteinen hammastahna.

7. Sopivatko Yotuel-tuotteet myös lapsille?

Classic ja Pharma -hammastahnojen käyttö on suositeltavaa yli 7-vuotiaille lapsille, koska niiden tahnapohjassa on riittävästi natriumfluoridia (0,32 %) ja ksylitolia (10 %) karieksen ehkäisyyn.
Tahnat eivät sisällä natriumlauryylisulfaattia, joka saattaa ärsyttää limakalvoja pesemällä pois niiden luontaisen suojakerroksen. Natriumlauryylisulfaatin on todettu myös herkistävän aftojen syntymiselle.
Classic- ja Pharma-tahnoissa sekä purukumeissa on papaijasta saatavaa papaiinientsyymiä, joka pilkkoo hampaiden pinnalle ravinnosta kertyviä proteiini- eli valkuaisverkostoja. Näihin verkostoihin kiinnittyvät myös helposti plakki ja hammaskivi. Hampaat on helpompi pitää puhtaina Classic- ja Pharma-tahnojen avulla, joissa entsymiit tehostavat hampaiden puhdistumista.
Purukumeja voi huoletta suositella lapsille. Niissä ei ole lainkaan sokeria makeutusaineena ja mukana on myös ksylitoli (10 %).
Koko perhe voi käyttää Yotuel-sarjan suuvettä.
Sen sijaan Yotuel Pen-valkaisukynän sekä Yotuel All-In-One-hammastahnan käyttöä ei suositella alle 14-vuotiaille lapsille, koska hampaiden kiilteen kehittyminen on vielä kesken.

8. Miten Yotuel-suuvesi toimii?

Yotuel-suuveden vaikuttavana aineena on pyrofosfaatti. Pyrofosfaatin teho perustuu sen kykyyn sitoa itseensä kalsium- ja muita mineraali-ioneja. Nämä aineet kerrostuvat hampaiden pinnalle hammaskiveksi, joka itsessään näkyy tummentumina. Lisäksi hammaskivi toimii tarttumapintana ravinnon väripigmenteille, tällöin hampaat värjäytyvät nopeammin. Estämällä hammaskiven muodostuminen saadaan hampaat pidettyä valkoisempina.
Yotuel-suuvesi ei sisällä alkoholia, joten se on limakalvoille turvallinen ja ärsyttämätön. Suuveteen on lisätty kaliumfluoridia (0,07 %) ja ksylitolia(1 %), jotta sen hampaiden hoidollinen teho olisi mahdollisimman hyvä. Suuveden käytössä on huomioitavaa se, että herkillä limakalvoilla pyrofosfaatti saattaa aiheuttaa kihelmöinnin tunnetta, mutta se on täysin vaaratonta ja ohimenevää.

9. Kuinka kauan Yotuel Pen-valkaisukynä säilyy?

Avaamattomassa pakkauksessa tuotteella on kolmen (3) vuoden säilymisaika huoneenlämmössä säilytettyinä. Avatut pakkaukset tulisi käyttää hygienia- ja tehokkuussyistä kolmen (3) kuukauden kuluessa avaamisesta.

10. Koska hampaiden valkaisua ei tulisi tehdä Yotuel Pen -valkaisukynällä?

Esteenä käytölle on alle 14-vuoden ikä. Varovainen tulee olla etenkin jos suussa on haavaumia, ientulehdusta tai hoitamatonta kariesta.
Oikomishoidon aikana ei tuotetta tulisi käyttää ilman hammaslääkärin ohjeita. Hammaslääkäri tietää parhaiten millaiset oikomislaitteen sinulla on ja voiko niiden käytön aikana valkaista hampaita.
Jos sinulla on paikkoja etuhampaissa, neuvottele silloinkin hammaslääkärisi kanssa. Peroksidit eivät valkaise paikkamateriaalia, joten ne saatetaan joutua vaihtamaan valkaisun jälkeen.

11. Miten valkaisukynä Yotuel Pen vaikuttaa?

Penissä vaikuttavana aineena on karbamidiperoksidi (0,3 %). Sen teho perustuu siihen, että se reagoi suussa olevan kosteuden eli veden kanssa muodostaen happea ja vetyperoksidia (0,1 %). Vetyperoksidi läpäisee kiilteen ja valkaisee tummentumia hammasluussa. Lisäksi tuotteessa on kaliumfluoridia ja ksylitolia. Nämä aineet hoitavat ja puhdistavat suuta, vahvistavat ja remineralisoivat kiillettä sekä estävät reikiintymistä. Kaliumfluoridi myös takaa sen, ettei geeli vihlo herkilläkään hampailla.

12. Vahingoittaako Yotuel Pen -valkaisukynän käyttö kiillettä?

Oikein käytettynä ei vahingoita. Kiilteen pahimmat viholliset ovat happamuus ja hankaus. Yotuel Pen -valkaisukynän sisältämän geelin pH on tasan seitsemän, eli sama kuin terveen suun pH silloin, kun se ei ole altistunut happamille aineille. Geeli ei myöskään sisällä mitään hankaavia aineosia
Lisäksi geeli sisältää kaliumfluoridia ja ksylitolia, jotka hoitavat ja vahvistavat kiillettä

13. Saako Yotuel Pen valkaisukynällä paperinvalkean hymyn?

Ei saa. Itsehoitovalkaisut ovat mietoja peroksideja joilla saadaan hammasluunväriä hieman vaaleammaksi. Noin 1-2, korkeintaan 3 astetta vita-skaalalla. Jos haluat tätä valkoisemman hymyn, löytyy Yotuel-tuoteperheessä myös vahvoja hammaslääkärin vastaanotolla tehtäviä valkaisuja. Valkaisujen tekopaikkoja voit kysellä esimerkiksi näiden sivujen palautelomakkeella.
Paperin valkoista hymyä on muutenkin mahdotonta saada valkaisemalla aikaan. Tähän tarvitaan laminaatteja tai kuoria - eli hammaslääkärin apua!

14. Kuinka Yotuel Pen valkaisukynää tulisi käyttää?

Hampaat pestään aamuin illoin, mieluiten Yotuel All-In-One-hammastahnalla. Valkaisugeeliä levitetään näkyvien hampaiden näkyville pinnoille 3-5 kertaa vuorokaudessa. Geeliä annostellaan näin useasti johtuen sen miedosta peroksidipitoisuudesta (joka kuitenkin on suurin sallittu pitoisuus EU:n alueella). Mieto geeli takaa myös turvallisuuden itsehoidossa. Geeliä käytetään 1-4 viikon kuureina, joiden välillä tulisi pitää vähintään viikon pituinen hoidoton jakso. Tällä vuorottelulla - hoitoa 1-4 viikkoa / taukoa 1 viikko - geeliä voi käyttää jatkuvasti, jolloin saavutetaan parhaat tulokset.
Hampaan vaalenemiseen tottuu itse hyvin nopeasti ja itsehoitovalkaisussa vaaleneminen tapahtuu melko hitaasti. Siksi toisinaan tulosta on toisinaan vaikea itse huomata.
Käytettäessä Yotuel Pen -valkaisukynää nykyisen värin ylläpidossa, käytetään tuotetta kerran päivässä ja jatkuvasti.
Yotuel Pen sopii yli 14-vuotiaille.

15. Mikä Yotuel-tuote on valkaisussa tehokkain?

Yotuel-tuotteista tehokkain on suunhoidon ammattilaisten käytössä oleva Yotuel Special -valkaisu. Itsehoitovalkaisuista ei yksiselitteisesti tehokkainta tuotetta voi nimetä. Paras hoitotulos saadaan, kun koko sarjaa käytetään yhdessä. Classic- ja Pharma-hammastahnat sekä purukumit poistavat hampaan pinnalla olevat tummentumat (mm. kahvin ja teen aiheuttamat), All-In-One-hammastahnat poistavat tummentumia ja valkaisevat hammasluuta, suuvesi estää hammaskiven muodostumisen ja Yotuel Pen -valkaisukynä valkaisee hammasluuta ja siinä olevia tummentumia. Jos ei tahdo käyttää koko sarjaa, tulisi oikeat tuotteet valita oman tilanteen ja mieltymyksen mukaan.

16. Mistä Yotuel-tuotteita voi ostaa?

Yotuel-tuotteet ovat saatavissa apteekki- ja hammashoitolamyynnistä sekä Stockmann- ja Sokos-tavarataloista ja Emotion-erikoisliikkeistä. Valikoimat vaihtelevat myymäläkohtaisesti.
Jos paikkakuntasi apteekissa ei tuotteita ole, pyydä heitä tilamaan tuotteet. Myös apteekkien verkkokaupoista tuotteet ovat kattavasti saatavilla. Lisäksi monet palvelevat hammaslääkäriasemat myyvät asiakkailleen Yotuel-tuotteita.

17. Voiko aftaherkkä potilas käyttää Yotuel-tuotteita?

Kyllä voi. Kaikki Yotuel-tuotteet ovat limakalvoille hellävaraisia. Tahnat eivät sisällä vaahtoavaa natriumlauryylisulfaattia, jonka on todettu altistavan aftoille ja edesauttavan niiden puhkeamista. Suuvesi on alkoholiton joten sekään ei ärsytä limakalvoja. Valkaisukynän käytössä olisi hyvä pitää taukoa silloin kun suussa on akuuttivaiheessa oleva afta.

18. Missä Yotuel-tuotteet valmistetaan ja kuka niitä kehittää?

Yotuel-tuotteiden valmistaja ja kehittäjä on espanjalainen Biocosmetics Laboratories –yhtiö. Yhtiö on toiminut alalla jo yli 20 vuotta. Hammaslääkärit vastaavat tuotekehityksestä, jotta niiden hampaita hoitava teho olisi mahdollisimman hyvä optimaalisen hampaiden valkaisun lisäksi. Koko sarjan kehittely perustuu hampaiden hoidolliseen näkökulmaan, eli tarkoitus on siis hoitaa hampaita ja samalla tehdä niistä valkoisemmat.

19. Mikä aiheuttaa tummentumat ja värjäytymät hampaisiin?

Syömis-, juomis- ja nautintoainetottumuksemme värjäävät aikojen saatossa hampaitamme. Ravinnosta kertyy hampaiden pinnalle proteiiniverkostoa, johon taas ravinnon ja nautintoaineiden väripigmentit kiinnittyvät muodostaen värjäymiä.
Osa pienimmistä väripigmenteistä pääsee myös kiilteen alle hammasluuhun. Nämä värjäymät näkyvät värittömän kiilteen läpi ja tästä syystä hammasluu tummuu.
Eniten värjääviä pigmenttejä on teessä, mutta kahvi, kolajuomat ja punaviini ovat myös yleisiä värjäymien aiheuttajia. Samoin tupakka ja nuuska. Muutamat lääkeaineet saattavat värjätä hampaita esimerkkinä nestemäinen rauta. Jos epäilet, että jollakin itse käyttämistä lääkkeistäsi on värjääviä haittavaikutuksia, kannattaa asiasta keskustella oman lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa. Pahempia värjäymiä aiheuttavat mm. syvälle mennyt karies, tapaturmat, joissa hampaan sisälle pääsee valumaan verta, kiilteen tai hammasluun kehityshäiriöt tai liiallinen fluorin saanti. Näissä tapauksissa tulisi aina ottaa yhteyttä hammaslääkäriin.

20. Aiheuttavatko Yotuel-hammastahnat vihlontaa?

Eivät aiheuta. Yotuel tahnoja voi käyttää vihloviin hampaisiin, sillä ne eivät sisällä hankaavia aineita. Hellävaraisin tahnoista on Yotuel Pharma (hankausarvo 36). Yotuel All-In-One -tahnat puolestaan sisältävät kaliumia, joka estää vihlontaa. Erityisesti Wintergreen on havaittu hyväksi vaihtoehdoksi vihloville hampaille.

21. Kuinka kauan All-In-One -tahnoilla saavutettu valkaisutulos kestää?

Vaikutuksen kestoa on vaikea määrittää. Asiaan vaikuttavat omat elämäntavat sekä oman hammasluun ominaisuudet.

22. Sopivatko Yotuel-tahnat käytettäväksi sähköhammasharjan kanssa?

Yotuel -tahnoja voi käyttää sähköhammasharjan kanssa mainiosti - saa aikaan erinomaisen pesutuloksen. Eikä hammaskiille kärsi, koska Yotuel-tahnat ovat hankausarvoltaan alhaisia.

23. Onko lievä ikenien vetäytyminen ongelma Yotuel-tahnoja käytettäessä?

Ei ole ongelma. Ensin kannattaa käyttää Yotuel Pharma-tahnaa. Sen jälkeen voi kokeilla Yotuel All-In-One Wintergreen -tahnaa. Sen geelimäinen/pehmeä koostumus on sopinut useimmille, joilla on herkät hampaat. Lisäksi se sisältää kaliumfluoridia, joka vähentää vihlontaa asteittain.

24. Valkaisevatko Yotuel-tahnat paljastuneita hammaskauloja?

Kyllä. Kaikki Yotuel-tahnat valkaisevat myös vetäytyneitä hammaskauloja.

25. Voiko karbamidiperoksidi vahingoittaa hampaiden rakennetta jatkuvassa käytössä?

Yotuel All-In-One -tahnojen karbamidiperoksidipitoisuudet ovat hyvin maltilliset ja täysin EU-direktiivin mukaiset. Tahnat ovat siksi turvallisia käyttää jatkuvasti. Karbamidiperoksidi mahdollistaa tahnassa myös sen erinomaisen pesutehon.

26. Sisältävätkö Yotuel-tuotteet ympäristölle ja hampaille haitallisia muovirakeita?

Eivät sisällä. Meille on erittäin tärkeää, etteivät tuotteidemme sisältämät ainesosat vahingoita luontoa. Yotuel-tuotteiden teho perustuu papaiinientsyymiin tai karbamidiperoksidiin, ei muovirakeidenkin aiheuttamaan hankaukseen.

27. Sisältävätkö Yotuel-tuotteet eläinperäisiä ainesosia?

Purukumia lukuunottamatta Yotuel-tuotteet sopivat myös vegaaneille.

28. Testataanko Yotuel-tuotteita eläimillä?

Nykyisin ei testata. Osa tuotteista on kuitenkin kehitetty jo vuosikymmeniä sitten, jolloin eläinkokeet olivat enemmän käytössä. Silloin kokeita on saatettu tehdä sen aikaisten menettelyiden mukaisesti.

29. Tarvitseeko Yotuel All-In-One -hammastahnojen käytön aikana vältää värjääviä ruoka-aineita?

Ei tarvitse. Hammastahanan patentoitu koostumus ja pieni peroksidin määrä verrattuna esimerkiksi vastaanottovalkaisuihin mahdollistavat tahnan käytön normaalisti.

30. En ole aikaisemmin käyttänyt Yotuel-tuotteita. Millä tahnalla käyttö kannattaa aloittaa?

Ensin kannattaa poistaa hampaiden ulkoiset tummentumat ja värjäymät. Siksi suosittelemme aloittamaan Yotuel-tuotteiden käytön joko Classic- tai Pharma-tahnalla. Jos saat helposti aftoja tai limakalvosi ovat herkät, niin silloin B5-vitamiinia sisältävä Pharma on erinomainen valinta.

Myöhemmin kannattaa ottaa käyttöön All-In-One-tahnat, jotka valkaisevat hellävaraisesti hammasluun sävyä.

31. Voiko hammaseroosiosta kärsivä käyttää valkaisevia Yotuelin hammastahnoja?

Kaikki Yotuel-hammastahnat sopivat hyvin myös eroosiohampaille. Yotuel All-In-One -tahnat lisäksi vahvistavat olemassa olevaa hammaskiillettä kahdella tavalla: kalsiumfosfaatin sekä patentoidun koostumuksen (kalium, ksylitoli, fluori) avulla.

32. Voivatko kala-allergiset syödä Yotuel Breath -kapseleita?

Kapseleita ei voida suositella kala-allerigisille niiden sisältämän kalagelatiinin takia.
Säännöt

Yotuel-mallikilpailun säännöt

1 Järjestäjä

Algol Pharma Oy (0580158-7)

Karapellontie 6

02610 Espoo

2 Osallistumiskelpoisuus

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat 18 vuotta täyttäneet luonnolliset henkilöt pois lukien työntekijät niistä yhtiöistä, jotka ovat olleet tekemisissä tämän kilpailun järjestelyjen kanssa.

3 Kilpailuaika

Kilpailu alkaa 18.4.2016 ja päättyy 2.5.2016. Voittajat julkistetaan 9.5.2016.

4 Osallistuminen ja voittajan valitseminen

Kilpailuun voi osallistua vain jakamalla kuvan Instagramissa tunnuksella #eimitäänsalattavaa. Jaettujen kuvien perusteella järjestäjä ottaa yhteyttä Instagram-tilien kautta valitsemiinsa voittajaehdokkaisiin ja valitsee heidän keskuudestaan haastattelun ja/tai tapaamisen sekä muun arvioinnin perusteella malliksi ja mainoksen henkeen sopivimmat kaksi lopullista voittajaa. Järjestäjä voi myös päättää olla valitsematta voittajaa ja jakamatta ehtojen kohdassa 6 mainittuja palkintoja.

5 Voittajien julkaiseminen

Voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Voittajat myöntävät järjestäjälle oikeuden julkaista heidän nimensä ilman erillistä suostumusta tai korvausta sosiaalisessa mediassa ja/tai valitsemissaan blogeissa ja vlogeissa.

6 Kilpailu on vastikkeeton

Kilpailuun osallistuminen ei edellytä tuotteen ostamista.

7 Palkinto ja sen jakaminen

Palkintoja jaetaan kaksi. Palkintona on mallisopimus kilpailun järjestäjän toteuttamaan mainoskampanjaan liittyen. Mallisopimuksesta ei makseta erillistä korvausta. Lisäksi palkintoon kuuluu matka Madridiin 8.–10.9.2016 (sis. edestakaiset lennot Helsinki-Madrid-Helsinki ja kahden yön majoitus) ja hymyä kaunistava hampaiden valkaisu Clinica Vilaboan tarjoamana Madridissa. Hampaiden valkaisumenetelmä valitaan asiakaskohtaisesti Clinica Vilaboan suosituksen mukaisesti ottaen huomioon asiakkaan hampaat. Lisätietoa valkaisusta löytyy osoitteesta http://www.clinicavilaboa.es/whitening.html.

Voittaja kustantaa itse muut matkasta syntyneet kulut mm. mahdolliset matkakulut Suomessa sekä Madridin-matkan aikana syntyneet ruoka- ja paikallisliikenteen matkakulut.

Palkinnon arvo on noin 1200 euroa. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi eikä sitä voi siirtää toiselle henkilölle tai toiseen ajankohtaan.

8 Järjestäjän vastuu

Järjestäjä ei vastaa suorista tai välillisistä vahingoista tai kuluista, jotka aiheutuvat kilpailuun osallistumisesta, palkinnon vastaanottamisesta (pois lukien yllä kohdassa 7 mainitut kustannukset) tai mikäli palkinnon osana olevaa hampaiden valkaisua ei ole mahdollista suorittaa voittajalle esimerkiksi valkaistavien hampaiden tai suun kunnosta johtuen. Järjestäjä ei vastaa toimittamattomista tai kadonneista osallistumisista eikä vahingoista, jotka voivat johtua esimerkiksi puutteellisista verkkoyhteyksistä tai muista teknisistä ongelmista.

Järjestäjän vastuu kilpailun osanottajaa ja/tai voittajaa kohtaan rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon arvoon.

9 Voittajan velvoitteet ja vastuu

Voittajalta edellytetään mallisopimuksen solmimista järjestäjän kanssa.

Sopimuksen mukaisissa mallikuvissa esiintymisen lisäksi voittajan tulee julkaista vähintään kolme kuvaa ja/tai videota kampanjakuvauspäivänä ja Madridin matkan aikana omissa sosiaalisen median -kanavissa (Facebook ja/tai Instagram). Palkinnon saajalla tulee olla voimassa oleva passi ja matkavakuutus.

10 Arpajaisvero

Järjestäjä sitoutuu maksamaan lakisääteisen arpajaisveron näissä virallisissa säännöissä ilmoitetusta palkinnosta.

11 Osallistumiskuvaa koskevat säännöt

Osallistumisessa käytettävän kuvan tulee esittää osallistujaa, sen tulee olla aiemmin julkaisematon ja kuvattu vuoden 2016 aikana. Osallistuja vakuuttaa, että hänellä on täydet oikeudet ja lupa kuvan julkaisuun ja käyttöön. Kuva ei saa loukata kunniaa tai yksityisyyttä, eikä rikkoa Suomen lainsäädäntöä, tekijänoikeuksia, muita immateriaalioikeuksia eikä se saa olla loukkaava, epäsiveellinen tai hyvien tapojen vastainen. Osallistuja sitoutuu puolustamaan järjestäjää kuvaa koskevilta kolmansien osapuolten vaatimuksilta siten, ettei kilpailuun osallistumisesta eikä siihen liittyvän kuvan käytöstä aiheudu järjestäjille mitään kuluja, velvoitteita tai vahinkoa.

Kilpailun voittajien kanssa sovitaan erikseen voittajien julkaisemien kuvien käyttämisessä järjestäjän markkinoinnissa ja viestinnässä.

12 Mallisopimuksen kampanjakuvat

Mallisopimuksen mukaisesti otetut kampanjakuvat kuvataan kesäkuussa 2016 ja järjestäjällä on yksinoikeus ko. kampanjakuviin. Järjestäjä voi käyttää kampanjakuvia markkinoinnissaan ja viestinnässään vuoden 2018 loppuun asti. Kuvia käytetään printti- ja verkkomainonnassa, mutta ei ulko- tai televisiomainonnassa. Kampanjakuvia ei luovuteta kolmansille osapuolille tai jälleenmyyntiin. Voittajilla ei ole oikeutta käyttää kampanjakuvia muissa kaupallisissa projekteissa. Tarkemmat ehdot sovitaan mallisopimuksessa.

13 Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään kilpailun toteuttamiseksi sekä palkintojen luovuttamiseksi tietosuojaselosteen mukaisesti. Henkilötietoja ei käytetä suoramarkkinointiin eikä luovuteta kolmannelle osapuolelle.

14 Viralliset säännöt koskevat kaikkia osallistujia

Osallistumalla kilpailuun osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä kilpailun sääntöjä.

15 Muut ehdot

Kilpailu ei ole Instagramin sponsoroima, suosittelema eikä sitä järjestetä yhteistyössä sen kanssa. Kilpailun virallisten sääntöjen lisäksi kilpailuun osallistujat sitoutuvat noudattamaan järjestäjästä riippumattomien palveluiden, kuten Facebookin ja Instagramin käyttöehtoja.

Jos osallistujaa on syytä epäillä sääntöjen vastaisesta tai muusta vilpillisestä toiminnasta, järjestäjällä on oikeus sulkea osallistuja pois kilpailusta.

Järjestäjä pidättää oikeuden tehdä muutoksia kilpailuun ja sen sääntöihin ilman erillistä ilmoitusta. Muutoksista ilmoitetaan osoitteessa: valkaisevatotuus.fi.

CLOSE